středa 24. února 2021

Zitny chleba recept

Potom přidáme zbylou vodu s octem a solí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme kynout asi jednu hodinu. Vykynuté těsto prohněteme na pomoučeném vále, vyformujeme bochník chleba a ten položíme na pomoučený plech. Na plechu necháme chléb ještě přibližně minut kynout.


Zitny chleba recept

Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou. Tématické fráze: zitny chleb zitny chleb recept žitný chleba žitný chleba recept recept na zitny chleb recept na žitny chleba recept žitný chléb recept žitný chleba zitny chleba recepty žitny chleb recepty žitný chléb a zdraví top recepty chleba nejlepší žitný chléb jak upéci žitný chléb recept na chleba žitný. Receptů na chleba najdete na internetu zřejmě hodně, v podstatě se svými postupy ani příliš neliší. Jeden recept na domácí chléb jste si už mohli na našem blogu dokonce přečíst.


Jelikož je třeba ubrat v jídelníčku trochu (víc) pšenice, rozhodli jsme se vyzkoušet také žitný chlebíček. Nakonec mě přímo uchvátil recept na Celozrnný žitný chléb od mé oblíbené Maškrtnice, který mi byl hlavní inspirací pro tento můj recept. Necháme vykvasit do dvou až trojnásobného objemu (trvá - hodin podle teploty).


Tenhle je výrazně lehčí, odhaduji ho na cca kg. Byla bych opatrná i co se týče vody. Podle fotky to vypadá, že jí je v těstě moc, chleba není po celém povrchu pěkně vyklenutý, místy se trošku propadá, což může být větším množstvím vody nebo také zbytečně velkým množstvím kvasnic. Chleba měl většinou složení z mouky žitné a pšeničné,přidal se kmín,nebo jiné semínko,nebo také nic. Kvásek je po založení hotový za dny a dnes se dá uchovat v ledničce,dříve to bylo horší,nechgal se kousek těsta z chleba.


Pečeme doma chleba několik let,podle našich rodinných receptur. Pokud se podíváte blíže na složení tzv. Mohlo by se Vám poštěstit v obchodech se zdravou výživou, anebo si začít péct tento vlastní.


Zitny chleba recept

Po první zkušenosti, až si postup osvojíte, vše půjde už mnohem lépe a plynuleji. V podstatě není náročný na aktivní. Moc a moc děkuji za tento recept , příprava je naprosto srozumitelná a jednoduchá, ale hlavně obsahuje ten důležitý detail, který jinde chybí - na minut zapéct a potřít máslem, mnohem lépe pak drží tvar, kůrku a získá výbornou chuť.


Byl to ten nejlepší chleba , super. Vyberte si recept na žitný chleba a připravte si chutný a výjimečný žitný chleba pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší žitný chleba ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně. Vybírejte vyzkoušené recepty na Domácí pšenično-žitný chléb, Domácí chléb z pšenično-žitné mouky, Domácí žitný chléb, Hrubý žitný chléb, Kynutý žitný chléb nebo některý z dalších receptů v naší kuchařce a připravte si chutný a vyjimečný pokrm nebo nápoj. Dnes už mnoho hospodyněk peče chleba a ostatní domácí pečivo z kvásku.


Zitny chleba recept

Samozřejmě rychlejší a jednodušší je to pomocí klasického čerstvého nebo sušeného droždí, ale věřte, že chléb z kvásku jak to dělávali naše babičky je to pravé ořechové. Kvásek sice musíte připravovat déle, aby byl vhodný k pečení a musíte se o něj pečlivě starat a přikrmovat. Opravdu stačí mít jen žitný kvas, obdélníkovou formu na chléb a jste ve hře. Pošlete recept do světa! Tmavý slad je v receptu nepovinný.


Bez něj ale nebudete mít klasickou tmavou barvu střídky. Zitny chleba recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Žitný chleba , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Žitný chleba. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Žitný chleba receptů z čech i ze světa.


Výborný recept už několikrát jsem zkoušela a musím říct že chleba je velmi dobrý. Jen bych k receptu dodala každých minut potřít směsí vody a octa chléb má pak lepší kůrku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky