čtvrtek 29. října 2020

Vaření knedlíků v páře

Dříve jsem dělala knedlíky Vitana - byly tuhé a většinou popraskané. Knedlíky vaříme v páře minuty. Po minutách jsou knedlíky uvařené. Nabídku napařovacích hrnců, napařovacích nástavců a více informací o vaření v páře naleznete na našem.


Nerezový pařák rozhodně nemůže chybět v žádné kuchyni. Vynikající pro vaření a ohřívání pokrmů v páře , především knedlíků , kořenové zeleniny, ryb apod.

Vaření v páře je zdravý a přitom velmi úsporný způsob přípravy pokrmů, byť u nás zatím ne příliš rozšířený. Tento způsob pochází z Číny, kde se používá již tisíce let. Hlavní výhodou je rychlost přípravy a uchování chuti, aroma a barvy všech ingrediencí v mnohem větší míře než při klasickém vaření ve vodě.


Videoukázka přípravy lososa s brambory a zeleninou v páře. Kuřecí maso se vám v páře uvaří za čtvrt hodinky a houby to zvládnou do deseti minut. Zeleninu, kterou chcete v páře vařit, nakrájejte na malé kousky. Suroviny skládejte do pařáčku od nejtvrdších po měkké. To znamená, že například mrkev a brambory budou dole, květák a kukuřice spíše.


Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec.

Proto, aby se parní hrnec v domácnosti co nejvíc používal, není ani tak důležité mít konkrétní recepty, ale pochopit princip a výhody vaření v něm. Připravíme si hrnec s napařovacím sítem. Do hrnce nalijeme trochu vody a přivedeme k varu.


Potom stáhneme plamen, do síta dáme - knedlíků a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni (jen za probublávání) vaříme knedlíky na páře asi minut. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly. Ihned po uvaření knedlíky.


Hrnec má funkcí - vaření, vaření v páře , smažení, fritování, grilování, dušení i ohřívání a také jej lze využít na přípravu fondue. Aby mohla být všestrannost hrnce splněna, součástí balení je i nezbytné příslušenství: mřížka na vaření v páře , fondue set vidliček a fritovací koš. Další velkou výhodou je, že se o hrnec nemusíme vůbec starat, nemusíme nic hlídat. Ani s časem není třeba být tak přesný, protože se nám nic nerozváří.


Hrnec na těstoviny je vhodný pro vaření těstovin i jiných příloh, zeleniny, využijete ho také pro vaření v páře , napařování knedlíků i klasické vaření. Materiál: kvalitní nerezová ocel. V mládí moje maminka dělávala skvělé knedlíky jak houskové, tak i plněné ovocné.


A za druhé, náplň musí být vychladlá, když ji do knedlíků schováváte. V potravinářských provozech se sice vaří v konvektomatu na páře , ale ta je mnohem intenzivnější, než jakou dokážete vyvinout doma v pařáčku. Vaření knedlíků V domácích podmínkách vám to nejlíp půjde ve velkém hrnci s vroucí vodou.


Především má rád moderní a zdravou kuchyni, pro niž je příprava v páře samozřejmostí.

Brambory oloupeme, omyjeme, vložíme do děrované nádoby a dáme do trouby předehřáté na režim Vaření v páře °C nastavené na zhruba minut (záleží na velikosti brambor, které stačí uvařit do poloměkka). Tématické fráze: bramborove knedliky na pare bramborové knedlíky v páře bramborové knedliky vařené v pare bramborový knedlík v páře bramborový knedlík na páře bramborovy knedlik vareny v pare bramborové knedlíky vařené na páře bramborové knedlíky recept knedlíky na páře bramborove knedliky recept bramborové. Recept na kynuté borůvkové knedlíky na páře krok za krokem 1) Příprava surovin. V páře můžeme vařit přílohové knedlíky ( v šišce nebo kulaté) nebo i kynuté knedlíky ovocné. Kynuté knedlíky vařené v páře.


Vaření kynutých knedlíků má výhody: knedlík se nerozvaří, nemá „oslizlý“ okolek, který se někdy vytvoří rozvařením, kynutý knedlík vařený v páře také rovnoměrněji kyne. Naplníme ovocem a zabalíme. Těsto docela dobře lepí a při vaření se nerozpojí.


Položíme knedlíky a pařák dáme do vroucí vody na minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky