úterý 13. dubna 2021

Žitný kváskový chléb v domácí pekárně

Recepty pro domácí pekárnu: Žitný chléb z kvásku. Lenka Rutteová Pokud jste fajnšmekři a pěstujete si doma svůj kvásek, případně jste jeho příznivci a kupujete si ho, jistě máte rádi kváskový chléb. Viviente - O zdravé výživě.


Do pekárny nalijeme vodu, olej a ocet. Přidáme žitnou mouku a do třech rohů nasypeme sůl, kmín a droždí. Ingredience v rozích zahrneme moukou (aby se sůl nesmíchala ihned s droždím).

Domácí chleba z žitné mouky - Recepty. U tohoto receptu mi vadí hlavně název! Nejedná se přece o žitný , ale o žitno-pšeničný chléb ! Ty v receptu uvedené lžičky dávám do chlebů o hmotnosti. A necháme v teple dokynout cca hodinku a půl až dvě. A teď už jsme ve finále a jen zapneme pekárnu na program pečení stačí na hodinu a kůrku dávám tmavší a pak mám tuhle jako na obrázku.


Mouky můžete různě zaměňovat- žitná, pšeničná, celozrnná. Hodně úspěchů v pečení a nebojte zvládnete to. Peču v domácí pekárně , takže postup je jednoduchý.

Všechno nasypat do pekárny na program přípravy těsta. Zde se vše řádně promíchá a nakyne. Pokud žitnou mouku smícháte s pšeničnou (chlebovou směs aj.), chléb více nakyne a změní chuť. Je to dobrá kombinace pro ty, kterým moc nechutná čistě žitný chléb. Tématické fráze: chleb z domaci pekarny domaci zitny chleb recept na chleba v domácí pekárně chleba z domácí pekárny recepty recepty na domácí chleba z pekárny recept na domácí žitný chleba recepty na chleba z domácí pekárny recept na chléb z domácí pekárny recept na domácí žitný chléb recept na chleba z domaci.


Kváskový chleba peču v pekárně Panasonic. Nemá speciální program na žitný chleba, takže jí musím asistovat. Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem 1) Základním pravidlem pečení v domácí pekárně je začít tekutinami. V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 5ml vody (Kč). V případě kmínového chleba jsou to veškeré potřebné tekutiny.


Zdravím, už několik let peču chleba v domácí pekárně a chtěl bych i kváskový chléb. Můžete mi prosím osvětlit, v jakém stadiu kvašení kvasu, je nejlepší umíchat těsto? Chtěl jsem chléb péct právě ten třetí den, cca hod. Pečení: Chléb lze upéct v podstatě v jakékoli domácí pekárně , přednost dávejme spotřebičům kvalitním, ne tedy těm nejlevnějším.


Udělá dobrou kůrku a má možnost nastavení vlastního programu. On má totiž nejraději chleba klasický, který sice taky peču doma, ale v domácí pekárně. Já jsem si koupila kváskový.


Teď to ale bude jinak, budu asi péct jen ten.

Chce to ovšem vědět, jak na to. Není chléb jako chléb … Léta jsem pekla kvasnicový chléb v domácí pekárně. Teď v ní peču kváskový a ke kvasnicovému už se nehodlám vracet. Kvásek si můžete udělat doma nebo jej koupit v pekárně. Pak ho skladujte v ledničce, přidávejte vodu a mouku.


Pokud budete chtít péct kváskový chleba v domácí pekárně , tak hledejte návody, která mají možnost manuálně nastavit celý proces. Můžete totiž i na obvykle přednastavené programy, měnit teplotu, dobu kynutí. Pro hnětení těsta jsem využila domácí pekárnu, můžete samozřejmě použít kuchyňský robot, elektrický šlehač s hnětacími metlami nebo prostě lidský pohon – mísu a vařečku. V prvním kroku smísíme prosátou hladkou mouku s vodou.


V domácí pekárně dáváme dolů tekutiny a až na to mouku. Nechte krátce promísit. Mám doma cukrovkáře, tak bych poprosila, jestli má někdo recept na žitný chléb bez cukru, melasy, medu. Kvásek nikdo z okolí nemá, snad někdo z vás receptůru zná.


Máme domácí pekárnu, kupují chléb v krabici, ale není to ono.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky